Meyer Burger zonnepanelen review

Meyer Burger is een merk dat zich onderscheidt in de wereld van zonnepanelen. Met hun geavanceerde Heterojunction (HJT)-technologie en hun toewijding aan kwaliteit en efficiëntie, bieden ze een product dat zowel krachtig als betrouwbaar is. Maar hoe presteren hun panelen in de praktijk? In deze review duiken we dieper in op de details van Meyer Burger zonnepanelen.

Over Meyer Burger

Meyer Burger is een bedrijf dat zich richt op de productie van zonnecellen en zonnepanelen. Ze hebben hun wortels in de machinebouw en hebben in het verleden productiemachines voor zonnecellen geleverd. Echter, ze hebben besloten om hun focus te verleggen naar de productie van zonnecellen en zonnepanelen. Ze hebben hun productie gevestigd in voormalige fabrieken van Duitse zonnecel- en zonnepaneelfabrikanten, waar ze hun eigen productieapparatuur gebruiken om zonnecellen te produceren met behulp van hun gepatenteerde heterojunctie-SmartWire-technologie.

Technologie en innovatie

Meyer Burger’s HJT-technologie is een van hun grootste troeven. Deze technologie maakt gebruik van twee verschillende materialen: kristallijn silicium en amorf silicium, wat resulteert in zonnecellen die meer zonne-energie opnemen dan traditionele cellen. Bovendien stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, wat resulteert in meer opbrengst bij weinig zonlicht, zoals op bewolkte dagen.

Een ander belangrijk kenmerk van Meyer Burger’s technologie is hun SmartWire Connection-technologie. Deze technologie verbindt de zonnecellen elektrisch met elkaar door middel van dunne koperen draden, wat de schaduwwerking op de zonnecellen met tot wel 30% vermindert. Dit betekent dat de zonnepanelen meer energie opnemen en langer stroom produceren, wat resulteert in merkbaar meer vermogen per oppervlak op het dak.

Producten en prestaties

Meyer Burger biedt drie verschillende soorten zonnepanelen aan: een glas-foliezonnepaneel met een witte backsheet, een glas-foliezonnepaneel met een zwarte backsheet en een glas-glaszonnepaneel. Elk van deze panelen heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen.

Het zwarte zonnepaneel, bijvoorbeeld, heeft een modern en elegant design en biedt een nominaal vermogen van 375-395 Wp met een rendement van 20,4 – 21,5%. Het witte zonnepaneel daarentegen biedt een nominaal vermogen van 380-400 Wp met een rendement van 20,7 – 21,7%. Het glas-glaszonnepaneel heeft een transparante achterkant en een bifacialiteitsfactor van 90%, wat betekent dat het zowel licht van de voor- als achterkant kan opvangen, wat de efficiëntie verhoogt.

Duurzaamheid en kwaliteit

Meyer Burger zet zich in voor duurzaamheid en kwaliteit in al hun producten. Ze kiezen voor hoogwaardige materialen en zorgen ervoor dat hun zonnepanelen 100% loodvrij zijn. Bovendien werken ze aan de ontwikkeling van een cradle-to-cradleprincipe, waarbij de zonnepanelen voor 100% gerecycled kunnen worden.

Conclusie

Meyer Burger is een merk dat zich onderscheidt door hun geavanceerde technologie en toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid. Hun zonnepanelen zijn efficiënt, betrouwbaar en gebouwd om lang mee te gaan. Of je nu op zoek bent naar een paneel met een elegant design, een hoog rendement of een duurzaam product, Meyer Burger heeft een oplossing die aan je behoeften voldoet.